Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home / Blog / Confabulerende magistraten

Confabulerende magistraten

by J.L. de Kreek — last modified 21-04-2015 13:40

De misslagen die de verdediging vreesde in de langlopende strafzaken tegen de website www.hetzuur.nl zijn volledig bewaarheid. Volgens het Hof geldt de regel in het strafrecht dat pleidooi en dupliek het laatste woord kunnen zijn in de zin van artikel 311 lid 4 omdat de verdediging zich dan het laatst inhoudelijk heeft uitgelaten. Volgens de verdediging is de misslag het gevolg van de 'dire consequences' waarmee aangevers terrorisme gerelateerd dreigen om gelijk te krijgen, de choquerende Nazi-feiten van de helden van Wilders en zijn handlanger Hans Jansen en de genocide in Irak.

Confabulatie (Vgl: NJB – 13-2-2015 – AFL 6 p 356-363) voorkomt dat de raadsheren in verbinding staan met hun rechtsgevoel ten aanzien van de waarheid en de feiten. De raadsheren zien de feiten en de waarheid in het zaaksdossier en verwerken de informatie overeenkomstig hun onbewuste neiging voor hun persoonlijke veiligheid zorg te dragen. Met als gevolg dramatische afbrokkeling van de rechten van de verdediging en ruimte voor verstoringen van de openbare orde waarvoor de verdediging autoriteiten waarschuwt. Aangevers zijn prominente deelnemers aan een terroristische organisatie die voortbouwt op de genocide op de Joden uit 1940-1945 en die voor zover de verdediging het overziet ook schuld kan hebben aan de aanslagen op de MH17 en in de VS 11 september 2001.

Het pleidooi in Hoger Beroep met bijlagen en de bijpassende arresten in verband met de strafzaken tegen hetzuur.nl staan online. Wat de verdediging ook inbrengt, door de confabulatie ten gevolge van de zware misdrijven van aangevers waarvoor de verdediging aandacht vraagt werd bij pleidooi het risico groot geacht dat raadsheren in de zaken tegen hetzuur.nl niet onbevooroordeeld zouden kunnen oordelen. De confabulatie levert bij de raadsheren verhoogd risico voor afwezigheid van de potentie tot rationele besliskunde (Vgl: NJB – 13-2-2015 AFL 6 p 364-371). Daardoor verloopt de sprong van bewijs naar beslissing niet goed.

De dossiers in verband met hetzuur.nl zijn niet de enige strafzaken waarbij misslagen van magistraten gerelateerd moeten worden aan het feit dat magistraten slachtoffer zijn van onbevoegde agressie en terrorisme gerelateerde bedreigingen van de voortgezette kring van personen die ook volledig verantwoordelijk gehouden moet worden voor de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging in der tijd. Eerdere pogingen om tot autoriteiten door te laten dringen dat Nederlandse politiek ambtsdragers verantwoordelijk zijn voor genocide in Irak is gestrand op een misslag bij de Hoge Raad die imponeert als Toetsingsarrest 2.0.

In ECLI:NL:HR:2010:BO0198 bepaalt de Hoge Raad dat door bewindslieden en parlementariërs begane genocide een artikel 119 grondwet feit is. In ieder geval het internationaal gewoonte recht heeft al lang geleden bepaald dat genocide altijd een persoonlijk misdrijf is. Het is vanzelfsprekend niet eenvoudig even het beeld van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging te verbeteren bij iedereen. Ontkenning is een vaak voorkomend pathologisch verschijnsel bij slachtoffers van geweld of agressie. De verdediging is ontoerekeningsvatbaar verklaard want het ziet overal complotten in ook met HIV en AIDS en 9/11 houdt het er allemaal “complottheorieën” op na.